Nano tags

Nanobescherming

Bij het bespreken van toekomstige technologische ontwikkelingen valt al snel het woord nanotechnologie.  Er worden grote voordelen en toepassingsmogelijkheden aan toegeschreven maar in de praktijk volgt dan vaak de opmerking dat er nog verder onderzoek naar gedaan moet worden voordat het toepasbaar is.

Nanotechnologie is echter op dit moment kant en klaar verkrijgbaar.  De Duitse firma CTC Nanotechnology heeft een uitgebreide serie vloeibare nanoproducten ontwikkeld die allemaal tot doel hebben om oppervlakten te beschermen. Deze producten bieden een nanobionische onzichtbare beschermlaag die product beschermt tegen o.a. vuil, vocht, uv straling, veroudering, olie en krassen.

CTC heeft in wezen via nanotechnologie de natuur geïmiteerd. Als een plantenblad waarop een regendruppel parelt, zo vormt de nanolaag een bescherming door op microniveau het oppervlakte te sluiten.  De nanodeeltjes (op de zijkant van 1 mensenhaar passen 5.000 nanodeeltjes) zijn opgenomen in een heldere vloeistof en door een chemische truc klitten zij niet op elkaar.  Eenmaal aangebracht op een substraat bouwen de nanodeeltjes met elkaar een amorf netwerk met een dikte van slechts enkele duizendste millimeter.  Vuil en vocht kan zich niet langer hechten aan de miniscule pieken en dalen in het oppervlakte.

Naar de eigenschappen van de diverse oppervlakten (als glas, hout, beton, lak, verf, kunststof, metaal etc.) worden er specifieke functiemoleculen toegevoegd. Tijdens het uitharden worden deze in het nanonet opgenomen. Zo kunnen er bijvoorbeeld anti-bacteriële stoffen worden opgenomen in een nanobeschermingsproduct voor bankbiljetten en anti-condens in een nanoproduct om autoruiten schoon te houden.

CTC heeft voor vrijwel ieder materiaal een aangepast nanobionisch product. Voor glas en keramiek, om zonnecollectoren schoon te houden en meer rendement te geven, voor plastic en kunststof, anti-graffiti, chroom en roestvrijstaal, edelmetalen als zilver en goud, voor beton, natuursteen en marmer, voor textiel, papier, karton en hout,  aluminium en het staal voor auto’s en boten.

De mogelijkheden en voordelen zijn dan ook bijna onbeperkt. Producten houden hun oorspronkelijke glans en kleur en de nanobescherming draagt ook bij tot minder milieubelasting. Zo bespaarde een grote Duitse vervoerder 400.000 euro op jaarbasis aan wasstraatkosten voor zijn vloot vrachtwagens. De trucks hoefden door de nanocoating nauwelijks meer gewassen te worden. Dat is fijn voor zijn portemonnee maar ook goed nieuws voor het milieu.  Het onderhoud aan gebouwen (schoonmaak en verfbeurten) kan drastisch omlaag. Schepen hoeven minder frequent het dok in om algen (chemisch) te verwijderen en geschilderd te worden.  Auto’s minder vaak gewassen en de badkamer hoeft niet meer met agressieve chemische middelen gereinigt te worden.

Dankzij de nanobionische laag met uv bescherming blijven kleuren fris en helder. Dat kan een boekomslag of geverfde deurpost zijn. Maar net zo makkelijk een mobieltje, gouden sieraad, keramiek kunstwerk, glas-in-lood raam of een gekoesterde old-timer. Kleurechtheid en behoud van kleur is niet langer een toekomstperspectief maar kan vandaag in de praktijk gerealiseerd worden.

Mocht u meer willen weten over nanobescherming dan kunt u de website van CTC bezoeken (http://www.ctc-nanotechnology.com ) of u kunt uw vragen hier kwijt via het contactformulier.


Geplaatst om 08:12 op 29-06-2011

Longlife Forte voor autolak

Longlifegard Forte geeft uw auto een langdurige nanobionische ultradunne bescherming. Dit product hecht zich direct aan de lakmolecule en verbetert het oppervlakte in haar vuilafwijzende eigenschap aanzienlijk.  De autolak wordt tegen weersinvloeden en pekel beschermd. Omdat het nanoproduct (dikte 1 micron) het oppervlak als het ware egaliseert, kunnen er geen vuildeeltjes in de miniscule puntjes treden. De autolak behoudt zijn glans voor zeer lange tijd. Tevens verhoogt het de krasvastheid van de lak.

Longlifegard Forte is een vloeibaar product dat makkelijk op te brengen is met een doek of een verstuiver. Voordat u Longlifegard opbrengt, is het zaak dat het oppervlak zo schoon mogelijk is. Hiervoor is er een specifiek nanobionisch schoonmaakmiddel beschikbaar: Nanoident Carclean Special.

De voordelen van Longlifegard Forte zijn:  waterafstotend, makkelijk schoonmaken, bionisch vuilafwijzend, verhoogde glansstabiliteit, verhoogde bescherming tegen krassen, ijs- en insectenwerend, UV stabiel, wasstraatbestendig, hogedrukreinigerbestendig, snellere reiniging en langdurige werking.

Nieuwsgierig naar Longlife Forte ? Prijzen en meer via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)


Geplaatst om 08:58 op 24-06-2011

Aluprotec voor autovelgen

Aluprotec Forte is een nanoproduct dat uw aluminium autovelgen langdurig schoonhoudt. De velg behoudt zijn oorspronkelijke glans voor zeer lange tijd. Vuil, vocht en remstof kunnen zich niet vastzetten op het oppervlak. Uw auto ziet er niet alleen fraaier uit maar u houdt ook schone handen bij bandenspanning controleren. Daarnaast is het schoonhouden een fluitje van een cent.
Dit vloeibare nanoproduct hecht zich direct aan het materiaalmolecule en beschermt tegen weersinvloeden en straatvuil. Door het gesloten oppervlak krijgen vuildeeltjes geen kans om zich te hechten aan de velg. De velgen zijn gemakkelijk te reinigen en de nanolaag blijft langdurig aanwezig.
De voordelen: bionisch vuilafstotend, glansbehoud van het aluminium, verhoogde bescherming tegen remstofdeeltjes, bescherming tegen weersinvloeden en straatvuil, reinigingsmiddelbestand, UV stabiel en een schone uitstraling.
Toepassing: voor aluminium autovelgen


Geplaatst om 10:07 op 23-06-2011

Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 >
info apestaartje rotack punt nl | KvK 34259171 | © 2010