Hot tags

Xeikon brengt haar nieuwe digitale labelpers op de Ipex

Xeikon wil het gat tussen digitaal en conventioneel drukken sluiten met de lancering van haar Xeikon 3500 digitale label printer. Deze machine kan breedtes aan van 200 tot 512 mm en haalt een snelheid van 19,2 meter per minuut onafhankelijk van de hoeveelheid kleuren.
De standaarduitvoering is uitgerust met 5 kleurstations en kan voorzien worden van een veiligheidstoner voor anti-namaak applicaties plus een wit opaak unit voor transparante labels.

De 3500 print op verschillende substraten als papier, gecoextrueerde folies, BOPP, PET, transparante en witte folies en karton tot 350 gr/m2.
Xeikon heeft de machine ontwikkeld met haar nieuwe QA-I toner die toegestaan is voor direct en indirect (droog) voedselcontact.

Filip Weymans van Xeikon over de nieuwe machine: ‘Dit kan een significante impact hebben op het break-even punt tussen digitale etikettendruk en conventionele druktechnieken. Het zal de kostenefficientie van volumes boven de 4000 lopende meters mogelijk maken en de verandering van analoog naar digitaal versnellen.’

Xeikon is een divisie van Punch Graphix en staat op de komende Ipex beurs in Birmingham NEC van 18 tot 25 mei in hal 11, stand C230.


Geplaatst om 09:49 op 26-04-2010

Onderzoek scheefzakkende dozen AGF producten

Kartonnen dozen, bestemd voor het transport van Aardappelen, Groente en Fruit-producten, vormen het visitekaartje van de exporteur, importeur en het product. Groothandelsbedrijven besteden veel aandacht aan het uiterlijk van de dozen en trachten daarmee de kwaliteit en aantrekkelijkheid van hun producten te accentueren.
Echter deze dozenstapels zakken soms scheef waardoor er stellingen niet meer gebruikt kunnen worden voor opslag. Laden en lossen wordt lastiger en er zijn extra handelingen nodig door ompakken. Een deel van de producten en de dozen gaat verloren en moet worden afgevoerd. Omtrent de omvang van de schade is tijdens het onderzoek geen uniforme visie vastgesteld. Tijdens de interviews zijn voor incidentele gevallen uitvalpercentages genoemd tussen de 0,5% tot 10%. Zelfs al zou het uitvalpercentage slechts 1% bedragen, dan zou de schade toch nog rond de  € 60 miljoen bedragen (dit is de eigen productie in Nederland plus doorvoer).

Adviesbureau Verhoef heeft een onderzoek gedaan naar de schade en kwam tot de volgende conclusies:
Groothandelsbedrijven met een duurzame handelsrelatie met productiegebieden claimen de schade bij de verzender net als groothandelsbedrijven die de volledige keten in handen hebben als Fyffes, Chiquita en Del Monte.  Groothandelsbedrijven die incidenteel partijen inkopen, hebben de meeste problemen door scheefzakken. Producten uit Zuid-Amerika hebben relatief het meest te maken met schade.
De dozen worden op hun weg van productiegebied tot supermarkten blootgesteld aan diverse belastingen. Elke onderbreking van het klimaat levert een kans op schade door verweking, logistieke handelingen of temperatuur- en vochtveranderingen. Transport per container levert de minste onderbrekingen in de keten op en zou dus ook de minste kans mogen hebben op ontoelaatbare belastingen van de dozen.
Uit het onderzoek zijn de volgende oorzaken voor scheefzakken naar voren gekomen:

  • De dozen worden te zwak geconstrueerd, mede veroorzaakt door het feit dat de doos maar weinig mag kosten.
  • Door zware zeegang, heftige turbulentie in het vliegtuig en slechte wegen, worden de dozen zwaarder belast als voorzien.
  • Door onvoldoende of verkeerd geplaatste ventilatieopeningen in de dozen, condenseert er vocht binnen de dozen, zodat deze verweken en dus verzwakken.
  • Door niet efficiënte logistieke afhandeling staan de dozenstapels te lang in een ongunstig klimaat en condenseert er vocht op de buitenzijde van de dozen, zodat deze eveneens verweken en dus verzwakken.
  • De hogere stapelhoogte tijdens transport in high-cube containers en reefer schepen worden de dozen zwaarder belast. De dozen zijn niet aangepast aan de zwaardere belasting.
  • Onvoldoende borging bij onbezette delen in de laadruimten. Hierdoor moeten de stapels de wisselende belasting zelf opvangen en vervormen vooral de onderste dozen
  • Het ontbreken van voorzieningen in opslag- en transportruimten om de luchtvochtigheid te beheersen. Vooral in de winterperiode zijn in opslag- en transportruimten voorzieningen nodig om de relatieve vochtigheid te beheersen en daarmee de stevigheid van het karton te waarborgen.

De belangrijkste aanbevelingen:
1.Bedrijven met een duurzame handelsrelatie slagen er in om de schade door scheefzakken te beheersen. Kennelijk is het mogelijk om met misschien iets duurdere dozen, of beter geconstrueerde, een optimum te vinden tussen kostprijs dozen en schade.
2.Door een optimale efficiency in de keten kan worden bereikt dat er een goedkopere doos gebruikt kan worden aangezien de belasting van de dozen daarmee beperkt wordt.
Het volledige rapport kan worden aangevraagd bij:
Adviesburo Verhoef
Vlijtseweg 47
7317 AD Apeldoorn
Tel: +31 (0) 555 222 477
Fax: +31 (0) 555 211 549
Mob: +31 (0) 653 439 134
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)
www.verhoef.net


Geplaatst om 09:45 op 26-04-2010

Pagina 15 van 15 pagina's « Eerste  <  13 14 15
info apestaartje rotack punt nl | KvK 34259171 | © 2010