Hot tags

M-Real verhoogt prijzen

Paperconcern M-Real heeft prijsverhogingen aangekondigd voor zijn etikettenpapier en flexibele verpakkingsmaterialen. De Finse producent spreekt over 5 tot 6% voor het eenzijdig gestreken labelpapier en verpakkingsmateriaal uit de Simpele fabriek in Finland en Zanders Gohrsmuhle in Duitsland.
De verhogingen worden per 1 oktober ingevoerd en worden veroorzaakt door de continue kostenstijging in de papierproductie en distributie, zegt M-Real.

M-Real is een van de hoofdrolspelers in de opwaartse prijstrend voor papier en karton. Vorige maand kondigde het aan zijn betalingstermijnen te verkorten en kraftlinerprijzen te verhogen. Deze aankondiging is de laatste in een doorlopende trend van basismateriaalprijsverhogingen van papier- en folieproducenten. Dupont en Ineos Nova hebben eerder al prijsverhogingen voor september vastgesteld.
Vorige week ging verpakkingsdrukker CPC Packaging UK ten onder aan de hoge materiaalprijzen. De prijssituatie raakt de winstgevendheid van converters hard aangezien het moeilijk is om de verhogingen door te berekenen.


Geplaatst om 14:54 op 11-09-2010

Finat in Valencia

Finat, de wereldwijde associatie voor de zelfklevende industrie, heeft het programma bekendgemaakt voor haar jaarlijkse congres, dit keer in Valencia Spanje van 9 tot 12 juni.
Iban Cid, vroegere Finat president, bestuurslid van de Spaanse labelassociatie Anfec en managing director van Germark, zal inzicht verschaffen in de lokale etikettenmarkt. ‘Blue Ocean Strategy’, een interactieve management workshop gaat op woensdagmiddag van start.

De volgende dag spreekt Paul de Ruijter over creativiteit en innovatie, Sonia Raja (hoofd verpakkingen van Tesco) over ‘Toward One Packaging Sustainability Language’en Jules Lejeune (managing director van Finat) zal de jaarlijkse cijfers, trends en ontwikkelingen in zelfklevend materiaal toelichten. Verdere gastsprekers zijn Jurgen Convent van Henkel en Nigel Barlow van de Tom Peters Group over respectievelijk duurzaamheid en creatieve herijking. Dag twee sluit met de Finat Label Awards Ceremony.
Op 11 juni spreekt Frank Gerace, president en CEO van Multicolor en bestuurslid van de Noord Amerikaanse labelassociatie TLMI, over hoe innovatie en diversificatie helpen om succes, winstgevendheid en vermindering van de global footprint te bewerkstelligen in een zeer competitieve markt. Daarna volgt een ronde tafel conferentie van topmensen uit verschillende markten als gezondheid en cosmetica, huishoudelijke producten en voedsel en drank. Zij zullen hun kijk op de huidige situatie bespreken en, vanuit hun sectoren, de nabije toekomst van de labelindustrie.
Adjiedj Bakas, een vermaard trendwatcher, gaat in op megatrends en zal uitleggen hoe onderliggende factoren de toekomst bepalen in de komende decennia.
Meer informatie over het programma is te vinden op hun website: www.finat.com


Geplaatst om 09:51 op 26-04-2010

Bio-afbreekbare folie van Taghleef Industries

Taghleef Industries uit Dubai heeft haar assortiment uitgebreid met een bio-afbreekbare polymeer gebaseerd op Natureworks polylactic acid (PLA)

TI produceert een reeks van polypropyleen folies en zegt dat de nieuwe folie hun vertrouwen in duurzame verpakking onderstreept. De BoPLA folie, die gebaseerd is op Natureworks’Ingeo PLA, zal geproduceerd worden in hun fabriek in Italië vanaf het laatste kwartaal van 2010.
‘We bieden een folie assortiment met verschillende dikten en esthetisch onderscheid om zo goed mogelijk aan de vraag van onze klanten te voldoen’, zegt TI Europe CEO Valerio Garzitto. ‘De nieuwe composteerbare folies kunnen gebruikt worden in verschillende verpakkingstoepassingen als verse producten en zuivel. Daarnaast vullen ze bestaande bioplastics die al gebruikt worden, uitstekend aan.’

Natureworks Europese commerciële directeur Mark Vergauwen zegt: ‘We zijn overtuigd dat TI’s ervaring in de verpakkingsmarkt de continue groei en acceptatie van de BoPLA folies zal ondersteunen en zodoende de weg vrij zal maken naar meer duurzame verpakking.’


Geplaatst om 09:50 op 26-04-2010

Pagina 14 van 15 pagina's « Eerste  <  12 13 14 15 >
info apestaartje rotack punt nl | KvK 34259171 | © 2010