Hot tags

Kleefstofmarkt op weg naar herstel

Na jaren van ononderbroken groei viel de vraag naar kleefstoffen in 2009 met 5% terug. De totale bruto nationaal product ging met 1% in de min en de industriële productie daalde met 3% in 2009. De totale consumptie in kleefstoffen kwam op een 20,6 miljard dollar.
De vooruitzichten zijn volgens experts beter. Groeicijfers tot een 4,5 % per jaar tot aan 2014 als de wereldwijde economie zich hersteld. De groei in opkomende economieën zal sterk zijn en bescheiden in de volgroeide Europese landen en Noord Amerika.
De kleefstofconsumptie per hoofd van de bevolking is een 12 dollar in de EU en de VS tot minder dan 3 dollar in China, India en Brazilië.
Een uitgebreider overzicht is te vinden op deze website.


Geplaatst om 14:45 op 29-01-2011

Biologisch afbreekbare kleefstof

BASF heeft als producent van Epotal ® Eco de eerste watergebaseerde kleefstof ontwikkeld die gecertificieerd is door de TÜV Epotal Eco is speciaal geschkt voor de productie van meerlagige folieen voor flexibele verpakkingsmaterialen gebaseerd of biologisch afbreekbare kunststoffen. Mogelijke applicaties zijn bij voorbeeld zakken voor chips of chocoladereepverpakkingen.

Er is een groeiende vraag naar efficiënt en gelijkertijd duurzame basismaterialen in de verpakkingsindustrie. Volgens de Europese EN 13432 standaard worden substanties gezien als volledig biologisch afbreekbaar als tenminste 90 % van de organische carbon omgezet wordt in CO2 binnen een periode van niet meer dan 180 dagen. De verrottingtest in gecomposteerde aarde liet zien dat na 70 dagen al 90 % van Epotal Eco afgebroken was. De moleculaire structuur van het product lijkt op dat van natuurlijke polymeren. Micro organismen kunnen met behulp van enzymen het omzetten in carbon dioxide, water en biomassa. Na het decompositieproces laat Epotal Eco geen giftige stoffen na.

Naast de composteerbaarheid biedt Epotal Eco alle voordelen van op watergebaseerde kleefstoffen die een milieuvriendelijke alternatief zijn voor solventgebaseerde en solventvrije producten. Ze zijn vrij van giftige bestanddelen en goed bruikbaar voor o.a. voedselverpakkingen.


Geplaatst om 15:44 op 22-01-2011

48 pagina pers voor De Jong

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau heeft er een nieuwe 48-paginapers van KBA bij. De uitvoering betreft een zogenaamde liggende pers waarbij de platen met A4-pagina’s met de langste zijde dwars op de richting van de papierbaan liggen. Technisch directeur Roel de Weerd: ‘Deze machine uit de Compacta-stal van KBA is een logisch vervolg op de commerciële mogelijkheden die de liggende 32-pagina persen bieden. Met de 48-pagina rotatiepers kunnen we grotere pagina-omvangen meervoudig uitleggen. Dat biedt kwalitatief en productief enorme voordelen.’ De nieuwe pers wordt op dit moment geïnstalleerd en wordt in het voorjaar operationeel.

Eerder dit jaar werd al een 80-paginapers in gebruik genomen, een Lithoman IV van de Duitse persfabrikant ManRoland. Een uitzondering want de rest van het persenbestand is van KBA. De keuze met de 48 pagina pers heeft te maken met punt dat ManRoland dit soort persen alleen levert in een sleeves-uitvoering.

Volgens Roel de Weerd wordt met deze nieuwe 48-pagina rotatiepers de capaciteit van drukkerij Em. de Jong verder opgevoerd. In 2010 bedrukten de tien rotatiepersen samen meer dan 100.000 ton papier met 340 fulltime medewerkers en een omzet van 145 miljoen euro.


Geplaatst om 17:21 op 08-01-2011

Pagina 8 van 15 pagina's « Eerste  <  6 7 8 9 10 >  Laatste »
info apestaartje rotack punt nl | KvK 34259171 | © 2010